info@mittadalensfjallgard.se | 0705-562639 (0703-511696)

Upplevelser när du besöker Mittådalens fjällgård


Vi vill hjälpa dig med att uppleva Funäsdalen på bästa sätt. Därför lämnar vi här lite tips och råd som du kan ha nytta av när du besöker oss. Vill du ha fler råd och tips kan du alltid rådfråga oss när du är här.

Kappruet


Kappruet ligger bara 5km från fjällgården och erbjuder dig både längd- & utförsåkning. De har även en trevlig restaurang där du har möjlighet att avnjuta en trevlig middag efter en härlig dag på fjället. Kappruet ingår i Funäsfjällen och liftkorten gäller även här, förutsatt att du har löst ett komplett Fjällpass eller ett för Kappruets särskilda anläggningspass.
 
 
Kappruets hemsida
 
 

kappruet

Funäsdalen


Bara 20 minuter med bil, längre tar det inte för att du skall komma till Funäsfjällen, Nordens största skidanläggning. På deras hemsida kan du stifta bekantskap med nedfarter, restauranger, längdspår m.m
 
 
Funäsfjällens hemsida
 
 

skid-2

Ridning


I den underbara naturen går det alldeles utmärkt för den hästintresserade att njuta av naturen på hästryggen. Efter att du har sadlat och gjort dig redo är det bara att ge sig ut. När du är nöjd med din dag är du välkommen tillbaka till fjällgården och koppla av. Önskar man att rida på islandshästar finns det möjligheter till olika arrangemang hos Stall M i Bruksvallarna.
 
 
Stall M’s hemsida
 
 

I Mittådalen och Funäsdalen finns underbara ridstråk för den hästintresserade.

Cykling


Glöm inte att ta med dig cykeln när du besöker Funäsdalen och Mittådalens fjällgård. Här finns gott om leder att cykla på och du kan alltid uppleva nya saker varje dag. Ett tips från oss på fjällgården.
 
 

Att ge sig ut på hojjen är ett bra sätt att uppleva naturen i Mittådalen